Bokrecension #44 - Karin Brunk Holmqvist


Lättklätt i tryckkammaren av Karin Brunk Holmqvist

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer

Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.

Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i en gammal likbil med en amerikansk flagga vajande från antennen. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen.

Min recension:

Hon har gjort det igen, Karin!
En av mina absoluta favoritförfattare - jag verkligen älskar alla hennes böcker!
Och det är så roligt att hon fortsätter skriva om sina äldre damer och herrar på Österlen.
Jag vet inte varför men jag älskar att läsa om äldre, vad de tar sig för osv.
Karin lyckas verkligen beskriva karaktärerna och omgivningarna så det är lätt att se hur det kan se ut. Det händer alltid spännande saker i hennes böcker och så även i denna boken.
Så härligt att se denna omtänksamhet, värme och kärlek dessa äldre visar varandra, hur fin vänskap man kan få med nyinflyttade grannar. Och hur lätt det är att misstänka andra för hemska saker när man egentligen inte vet hur det ligger till.
En bok jag sträckläste! Vill ni ha feelgood av allra bästa slag ska ni verkligen läsa Karins böcker!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Vilket intressant tips, hennes böcker hade jag missat men ska verkligen åtgärda det i framtiden för den lät som en bok i min smak

nouw.com/stegsamlaren
FrökenRödlök
FrökenRödlök,

Hennes böcker är underbara.

nouw.com/frökenrödlök