Bokrecension #26 - Anette Selberg


Gravid: med livet som insats av Anette Selberg

Anette Selberg debuterar med "Gravid - med livet som insats", en självbiografi om hur livet vändes upp och ner när hon fick ett cancerbesked i samband med sin andra graviditet. I efterhand kände Anette att hennes erfarenheter kunde hjälpa andra i liknande situationer, och har därför valt att publicera sina tankar och erfarenheter från sjukdomsperioden.

"Gåvan att vara en kvinna medför många ansvarsområden. Moderskap är ett av dem. Men när moderskap och sjukdom sammanfaller i samma skede av livet, medför det en mycket svår konflikt för ett mammahjärta att hantera." "Gravid - med livet som insats" är en stark, utlämnande bok, där tvivlet och rädslorna blandas med författarens starka önskan att bli frisk. Boken berättar om en resa av personligt lärande och tar upp tabun och svåra motsättningar som kan möta blivande mödrar. Anette vill visa att med rätt mentalitet och styrka kan man gå vidare från en kamp som verkat förlorad.

Min recension
Den här boken påverkade mig verkligen. Jag grät många gånger under tiden jag läste och tänkte att "nu får hon inte tvingas gå igenom fler jobbigheter". Jag kämpar ju själv och känner att efter att jag läst denna boken ökade mina förhoppningar om mitt eget liv.
Jag känner ofta att jag aldrig kommer bli gravid och speciellt inte nu efter mitt besked och behandling. Men om någon annan lyckas få två raringar och gå igenom tusen gånger värre saker än mig så stärks hoppet om att jag också kommer lyckas.
Det är viktigt att läsa om andras olyckor och lyckor, om hur de är starka och har kraft att ta sig ur jobbiga saker, för att stärka sig själv som läsare.
Anette är som sagt debutant och hon debuterar med en riktigt bra bok som sagt påverkar. Jag kan verkligen rekommendera denna!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
Kul med bok tips 😊👍 kram❣️
nouw.com/fighterwomen85
dianalowegren
dianalowegren,
Jag håller med! Det är viktigt att läsa om andras olycka och lycka för att se att det finns ljus i mörkret, typ! Känner med dig Marica och önskar dig all lycka och styrka 🥰 Kramar 🤗
nouw.com/dianalowegren
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ka men visst ör det så ❤️
nouw.com/frökenrödlök
fighterwomen85
fighterwomen85,
Kul med bok tips 🙂👍
nouw.com/fighterwomen85
Åh verkar verkligen som en bra bok. Skulle nog gråta mig igenom hela tror jag. Tack för tipset!
evahle.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det var så lite så.
nouw.com/frökenrödlök