Bokrecension #2 - Therese Loreskär

Ni som följt min blogg länge har säkert läst en recension om dessa böcker tidigare men jag känner att det gör ingenting om jag skriver om det igen. Det är bra böcker och passande i vår bloggvärld så vill samtidigt tipsa er om dessa - en jättebra julklapp till din bloggande vän =)

Bloggdrottningen skriven av Therese Loreskär
Jag älskar sättet denna bok är skriven på, så himla lättläst och annorlunda i vissa stycken.
När man börjar läsa så har man svårt att lägga ifrån sig boken, men vill så gärna veta hur det går för Kajsa i hennes fantasivärld.
Eftersom jag själv är bloggare kunde man i vissa delar känna igen sig och tyckte händelserna var roliga att läsa om. I många fall var man rädd för att hon skulle ge upp (för det var ju roligt att se hur långt hon kunde gå) eller för att hon skulle bli avslöjad. Och man ville veta hur hon skulle orka fortsätta om hon avslöjades.
Därför lade man aldrig ifrån sig boken mer än i nödfall =)
Roliga karaktärer och händelserikt innehåll.
Man satt och skrattade flertalet gånger och när bok ett var slut ville man genast påbörja bok nummer 2.
Mitt betyg: 📖📖📖📖📖


Bloggdrottningen 2 av samma författare.
Nu fick man komma in djupare i Kajsas liv och hennes blogg, samma underbara sätt att skriva på och galna händelser som fick det att dra på smilbandet.
Vissa gånger skrattade jag dessutom rakt ut av det jag läste.
Jag brukar läsa en bok bara en gång men när jag hittar någon som jag verkligen gillar händer det att jag läser den flera gånger om. Så är det med dessa böcker!
Jag skrattar lika mycket varje gång och det är lika spännande oavsett hur många gånger man läser boken.
Eftersom jag som sagt också är bloggare känns det så mycket roligare att läsa en bok som handlar om samma sak där igenkännings-faktorn är stor. Dock tyckte jag nog ettan var snäppet bättre av någon anledning, troligtvis för att bloggen då inte har samma karaktär som tidigare =)
Nu ser jag fram emot bok nummer tre!
Mitt betyg: 📖📖📖📖


Handlingen i Bloggdrottningen
Kajsa är en kvinna på nätta 38 år som i detta nu driver Sveriges största hälsoblogg. Det är bara ett problem - bloggen är uppbyggd på en stor bluff. När en kvällstidningsjournalist är henne på spåren blir det en kapplöpning med tiden för att se vem som hinner först..
Ska Kajsa hinna rädda sin blogg, sitt äktenskap och sig själv? Eller kommer allt att avslöjas på den stora hälsomässan i Kista? En viss kändistränare vid namn James Core har också, av misstag enligt Kajsa, fått en på tok för stor roll i hela soppan.

Handlingen i Bloggdrottningen 2
Kajsa är tillbaka där vi sist träffade henne. I den stora fina villan i Edsviken, Stockholm, tillsammans med de tre barnen och hunden.Det finns dock vissa synbara skillnader. Sedan Kajsa öppet gick ut i media och berättade hur hon ljugit sig till sin stora bloggframgång så har hon inte längre något arbete. Och man kan nog räkna med att hennes äktenskap är helt över eftersom maken Hans förmodligen är intagen på ett rehab för sexmissbrukare i Värmland, även om ingen myndighetsperson vill bekräfta detta faktum?Kajsas svärmor lyckas bli utkastad från sitt ålderdomshem eftersom hon hyser en otillåten hyresgäst i garderoben. När Kajsa oväntat blir erbjuden att flytta till en fashionabel del av London är bråda råd dyra. Svärmodern som Kajsa fått på halsen måste bort! Efter mycket byråkratiskt bråk lyckas Kajsa äntligen få in den gamla (otrevliga) tanten på ett hospice. Kajsa och barnen sätter sig på flyget för att påbörja sitt nya liv i England och framtiden ser lovande ut. Det dröjer dock inte länge innan det visar sig att hospicet där svärmodern hamnat upptäcker att en gamla tanten inte alls är döende som Kajsa sagt för att hon skulle bli av med henne. Svärmor är inte mera döende än vad som är brukligt hos gamla tanter!London blir inte alls som Kajsa har planerat, men allt kan hända och kanske blir det ganska bra ändå?

Therese Loreskär instagram

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer