Bokrecension #119 - Frida Skybäck


Bokhandeln vid världens ände - Frida Skybäck

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster. Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår. Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Min recension:

Jag har fastnat väldigt mycket för denna författaren. Hon skriver riktigt bra och fängslande.
Denna boken gillade jag. Samtidigt som det var en härlig feelgood där man fick följa flera olika människor i underbara omgivningar var det spännande i jakten på vart Madeleine tagit vägen.
En bra kombination med lite spänning och mysiga händelser.
Ett gäng damer som har en bokcirkel och kommer på roliga ideer på hur Monas bed and breakfast ska kunna klara sig. Intressant att möta dåtid och nutid på ett mycket bra sätt.
Sköna men alldagliga karaktärer. Helt enkelt mysig bok med spänning!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar