Bokrecension #108 - Kristina Simonsson Ronquist

Granit av Kristina Simonsson Ronquist

BOUPPTECKNINGEN efter mamma Ingrids bortgång visar sig vara mer än enbart formalia. Som arvinge till ett okänt skärgårdshus på en ö i Bohuslän startar Veronika sitt sökande efter svaren på de frågor som arvet för med sig. Sanningen visar sig vara väl gömd ute bland de saltstänkta klipporna i syfte att aldrig avslöjas.
"Granit" är en spännande, sorglig och lycklig feelgood roman som utlovar hav, saltvatten, kärlek och granitklippor i stora doser då händelser och hemligheter från 1940-talet får konsekvenser under många år för alla inblandade.

Min recension:

Denna boken fick jag som recensionsex utan att jag själv beställt den och tycker det är så roligt när böcker bara skickas hem på det sättet. Jag hade aldrig hört talas om den innan och hade inga förväntningar över huvud taget när jag öppnade pärmarna för att läsa.
Den fångade mig ögonblickligen och jag tyckte väldigt mycket om den.
Det är en fin handling med mycket sorg, händelser och kärlek. Kärlek är det som genomsyrar hela boken måste jag säga. Man får följa Veronika 2019 och Maria, Matilda och Johan 1940-ish, parallellt med varandra. Om ett hus som bär på så många hemligheter från historien om Maria, Matilda och Johan som Veronika med hjälp av Jesper och Matilda (som är med både på 40-talet och nutid) kan lösa och få svar på. Jag har börjat gilla böcker som är skrivna på detta sättet, där man parallellt får vara med i två världar. Jag får lära mig mycket om tiden som var då och se hur den kan möta samhället idag. Boken har härliga personligheter och beskrivningen av miljön är så detaljerad att det känns som jag är närvarande, jag känner doften av hav och jag ser husen framför mig!
Jag gillade verkligen den här boken.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar