Bokrecension #106 - Malin Persson Giolito


Bara ett barn av Malin Persson Giolito

Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem. Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat. Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

Min recension:

Oj, vilken jobbig bok! Den var inte tung att läsa men väldigt känslomässigt jobbig. När man inser att det som sker i boken faktiskt händer i verkligheten också. Bakom stängda dörrar är det sällan någon som vet hur barnen mår och vad som händer, det gör så ont i mig att veta.
Jag tycker det är bra att såna här historier skrivs, även om denna skulle vara påhittad (vet inte om just denna är det eller om den är verklig) är det bra att få läsa om sånt här, för iaf jag får upp ögonen på ett helt annat sätt. En spännande bok på något vis även om det känns fel att säga att barnmisshandel och våld som går i arv är spännande men jag tror ni förstår hur jag menar. En bladvändare, för jag ville ändå veta hur det skulle gå och vad som faktiskt hade hänt.
Man tror oftast att det är en speciell person bakom såna här brott, eller det är iaf lätt att misstänka någon för att det kanske statistiskt sätt är så, men det är bra att inte ge upp, kunna se från andra perspektiv och fortsätta hjälpa.
Lärorik bok på något sätt.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar