Bokrecension #105 - Sofia Lundberg


Den röda adressboken av Sofia Lundberg

Huvudpersonen Doris, 96 år, lever alldeles ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm och hennes enda kontakt med omvärlden, förutom hemhjälpen, är systerdotterdottern Jenny som bor i USA. Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns alla de människor hon mött genom livet. De flesta av namnen är överstrukna, döda, men en dag börjar Doris skriva ner sina minnen till Jenny. Det blir en fascinerande berättelse om vänskap och äventyr, lycka och sorg, och om den stora kärleken som man aldrig glömmer.

Min recension:

Fann denna på en loppis och tyckte den verkade mysig och det var den faktiskt.
Mysig, varm och samtidigt sorglig. Jag har blivit väldigt påverkad känslomässigt när jag läste denna, i slutet grät jag till och med. Det är fint att få följa med i olika delar av världen 1930tal och se hur livet var då, den ekonomiska biten och hur de hankade sig fram. Hur annorlunda allt är emot idag.
Fint att få följa den gamla damen genom hennes adressbok, så många människor man möter genom livet som satt sina spår på ett eller annat sätt. Och helt underbart att få läsa om en kärlek så stark som aldrig nånsin försvinner och hur svårt det var på den tiden att få kontakt med folk. Det skedde brevledes och man kunde få ett brev flera år efter att det skickades.
Jag gillade denna!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer