Bokrecension #101 - Annie England Noblin


Kärlek, bakelse och en mops skriven av Annie England Noblin

Charmig feelgood med jultema för alla som älskar hundar och bakver.
Ibland är en oönskad förändring det bästa som kan hända.
Brydie Bensons liv är en enda röra. Hon är nyskild, arbetslös och har inte ens tak över huvudet. Motvilligt tackar hon ja till erbjudandet att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglande och deprimerade mopsen Teddy som ingår i avtalet. För att kunna betala sina räkningar tar Brydie ett nattjobb på bageriet i mataffären, och det är där hon får den briljanta idén. Varför inte kombinera sin kärlek för bakning med sina nyfunna hundkunskaper? Det hembakade hundgodiset blir snabbt en succé, och mitt i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid med de ostyriga lockarna och leendet som får Brydies hjärta att slå snabbare än vanligt. När hösten övergår till vinter går det upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecept: man måste testa några gånger innan det blir perfekt.

Min recension:

Oftast när jag väljer att låna en bok eller köpa en bok så går jag efter handlingen på baksidan. Men den här gången hade jag ingen aning om vad för bok jag köpte för jag valde den enbart för att omslaget var tilltalande och jag gillade den enkla men klockrena titeln.
Jag är glad att jag tog den, för det här var verkligen en charmig feelgood ut i fingerspetsen.
Jag har skrattat och jag har gråtit medan jag har läst.
Jag har myst och jag har följt Brydie och hennes äventyr och älskat varenda stund, varenda sida och varenda bokstav. En så himla varm och härlig berättelse om vänskapen till en hund och hur vänskap kan uppstå mellan gammal och ung. Om kärlek, om massa bakning och om mopsen Teddy!
Jag hade gärna sett att detta hade blivit en film alltså, så himla mysig!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer