Bokcirkeln - Vintervatten


Hej!
Nu har vi kommit in i det här med bokcirkeln, Amanda och jag. Det är himla trevligt måste jag säga.
Även om jag mer än gärna läser en bok så blir detta att man faktiskt tar tag i det och läser. Och får läsa böcker man inte visste fanns, eller böcker man annars kanske inte hade läst. Med tanke på att vi har varsin lista på böcker vi själva vill läsa och så tar vi varannan därifrån. Så jag har fått läsa ett par som Amanda tipsat om som jag inte kände till innan. Så roligt :D

Om du går in till @amandizan så kan du läsa hennes svar på frågorna till boken vi läst för December månad vilket har varit Vintervatten av Susanne Jansson!

1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan du läste den?
Det var en av Amandas böcker som hon tipsat om och jag hade inte sett den innan den fanns på hennes lista.

2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände just så?
Den började väldigt starkt, gick ut bra i början så att säga. I många böcker får man läsa en bra bit innan det händer någonting men så var det inte här vilket jag gillar, den drog in mig direkt och fängslade. Försvinnandet sker direkt och man hamnar i händelsen omgående vilket var spännande. Så jag kände mig glad över det, det var spänning, nervositet, sorg - en bok med mycket blandade känslor. Mycket känslor pga allt som sker i boken med andra ord, inte konstigt att känna så tänker jag. Jag tror dock att föräldrar känner hårdare eller vad man kan säga.

3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Varför just den biten och varför tror du att du reagerade så?
Jag vill ju inte spoila för mycket om det är någon av er som vill läsa boken men det är en händelse i boken, ganska så i slutet som binder ihop händelser som påverkade mig ganska mycket. Jag kände oerhörd sorg.

4. Vad minns du speciellt med just denna bok?
Det jag skrev om på fråga 3 får besvara även denna!

5. Vad var bäst samt sämst med boken?
Det bästa var nog lite det jag svarade på andra frågan, att den fångade mig direkt genom att man kom fort in i den iomed händelsen i början. Sämst, hmm... måste vara att jag blev så arg efter att fått reda på sanningen. Hur fan kan man! Utan att avslöja för mycket!

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då?
En tragisk och sorlig bok med mycket kärlek och värme!

7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären?
Nej, långt ifrån faktiskt.

8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke? Varför?
Nej, inte riktigt men mer åt andra hållet. Jag tappade lite för pappan efter ett tag men det är av förståeliga skäl han agerade som han gjorde.

9. Kan du rekommendera boken? Varför/Varför inte?
Ja, det kan jag absolut göra. Sånt här kan faktiskt hända och tror faktiskt det sker mer än man tror. Så någon stackare kanske känner igen sig. Jag tänker också att det kan vara en bok som ger hopp i all förtvivlan, om man vart med om samma sak. Typ!

10. Vad ger du boken för betyg? (1-10) Vad motiverar ditt poäng?
Den får en 8! Väldigt stark och känslosam bok, bra för att den fångade mig direkt, välskriven och välberättande, sorglig men glädjesam på samma sätt.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så härligt det är att läsa och drömma sig bort en stund
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja det är det verkligen =)
nouw.com/frökenrödlök
Madelena
Madelena,

Tack för tipset. Borde börja läsa mer än vad jag gjort ett tag. Så avkopplande.

nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja visst är det =)
nouw.com/frökenrödlök