Bokcirkeln - En giftig skandal


Amanda (@amandizan) och jag har nu läst vår tredje bok i Bokcirkeln och vi tycker båda att det är roligt, vi hittar och läser böcker vi annars inte skulle läst. Toppen!
Denna gången har vi läst en bok av Kristina Appelqvist, nämligen En giftig skandal.

Vi har haft frågor med oss även denna gången och här kommer mina svar. Vad Amanda svarar på sina kan ni läsa på hennes blogg.

1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan du läste den?

Jag satt på bibliotekets hemsida och kikade runt efter lite böcker och då kom denna upp, tyckte den lät intressant och hade inte hört talas om den tidigare.

2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så?

Glädje och spänning. Glädje för att det var en bra bok, alltid roligt när man hittar något bra och spänning för att detta var en spännande deckare med mord! Sådant är alltid spännande när man inte vet vem mördaren är och får vara med och lösa fallet.

3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Varför just den biten och varför tror du att du reagerade så?

Inget speciellt på det sättet men tyckte själva händelserna och storyn var väldigt speciell. Att använda Agatha Christies böcker i denna var klockrent (även om jag själv aldrig läst något av Agatha, men var ju sugen på det nu). Tycker det är roligt att man kan inspireras av andra böcker och göra någonting eget av det.

4. Vad minns du speciellt med denna boken?

Frida, en av journalisterna som är med i boken fastnade ganska omgående hos mig. Henne gillade jag verkligen. Hon verkar smart, rolig och iderik - någonting som förmodligen krävs när man är journalist.

5. Vad var bäst samt sämst med boken?

Det bästa var att det var en utdragen story, man fick inte reda på vem som var mördaren förrän verkligen i slutet och det uppskattade jag verkligen. Jag kommer inte riktigt på något som skulle vara sämre för jag gillade verkligen boken men om jag måste komma på någonting så hade jag velat se mer "krig" mellan de båda journalisterna!

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då?

Mord och spännande inspiration från Agatha Christie!

7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären?

Jag har inte riktigt förstått vem huvudpersonen är, tror det är rektorn Emma och henne kan jag väl inte direkt känna igen mig i. Inte heller någon av de andra karaktärerna mer än att de är framåt, har fin gemenskap och fantasifulla (när det kommer till att komma fram till hur de ska sätta dit mördaren) och de egenskaperna kan i vissa fall stämma in på mig själv.

8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke? Varför?
Nej, jag tror faktiskt inte det. Eller jo, mördaren såklart!

9. Kan du rekommendera boken? Varför/Varför inte?
Det kan jag absolut göra! Jag verkligen gillade denna boken riktigt mycket faktiskt. Kände inte till författaren innan men upptäckte nu att hon skrivit fler böcker och jag kommer garanterat att läsa fler av hennes titlar. Hon har ett bra språk, en bra handling och trovärdiga karaktärer. Händelser som är intressanta och spännande och det bästa är som sagt att man inte får reda på vem det är förrän verkligen i slutet och för min del gick det inte riktigt att lista ut tidigare. Men är kanske inte så jättesmart ;)

10. Vad ger du för boken för betyg? (1-10) Vad motiverar ditt poäng?

Jag tror ni redan förstått vad jag kommer motivera mina poäng med - jag gillar denna boken riktigt mycket. Och den får en stark 9:a. Varför den inte får en fullpottare kan jag inte riktigt svara på men det kändes mer rätt att sätta en 9:a.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer