Bokcirkeln - Dömd för livet

Hallå där!

Nu har Amanda och jag påbörjat en ny boklista då vi så gärna ville fortsätta vår lilla bokcirkel när den sista boken på listan var slut. Så nu har vi ett gäng på gång igen och det känns spännande.
i Juli månad har vi läst Dömd för livet skriven av Mats Ahlstedt och jag tänkte att ni här ska få läsa lite frågor och svar kring boken. Om ni kikar in hos Amanda kan ni läsa hennes svar om samma bok.

1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan?
När vi bestämde oss för att köra en omgång till drog jag till biblioteket och strosade bland alla hyllorna och där fann jag den här boken av Mats. Tyckte att den lät spännande och tyckte det var en passande bok att ha med. Kände inte till den sedan innan.

2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så?

Jag hade lite svårt att komma in i den, men tror inte det var bokens fel utan mitt. Jag har läst när jag varit för trött och då svårt att koncentrera och fokusera på innehållet. Men när jag väl bestämde mig för att läsa när jag var mer koncentrerad så har det bara flutit på. Känslor som dök upp under tiden jag läste var spänning (deckare är ju alltid spännande) och sorg på något sätt. Men varför jag kände så vill jag inte gå in på för att avslöja för mycket om handlingen.

3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt?

Hur någon kan påverka en annan person att hålla inne på en viktig sanning för att man blir så pass skrämd reagerade jag starkt på. Mer säger jag inte, ni som läser kommer förstå.

4. Vad minns du speciellt med denna boken?

Svarar lite samma sak här som i förra frågan!

5. Vad var bäst samt sämst med boken?
Det bästa är nog att man får en aningens inblick i hur fel allt kan gå när vittnen ljuger och polisen tror att det är på ett visst sätt helt utan tillräckliga bevis. Att sånt här faktiskt kan ske på riktigt och hur lätt hänt det faktiskt kan ske. Det sämsta var nog att det innerst inne fanns en känsla av att man visste hela tiden vem personen var.

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då?
Oavsett om du begått ett mord eller inte kan du få 23 år bakom lås och bom.

7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären?

Nej, som tur är!

8. Är det någon karaktär som du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke?
Tonys kompis, minns i skrivande stund inte vad han hette men han var iallafall gift med Elin! Han hade jag av någon anledning emot från början. Samma sak med Sigrid när hon dök upp första gången, men henne gillade jag till slut.

9. Kan du rekommendera boken?
Ja, men absolut och jag vill gärna läsa mer av Mats så kommer förmodligen göra det.

10. Vad ger du boken för betyg?

Den får en 5:a av mig!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer