Bokcirkeln - Breven från E


Hej allihop!
Då har vi läst en bok till, Amanda och jag. I vår lilla tvåmans-bokcirkel.
Fortfarande lika härligt tycker jag. Får se hur det går härnäst med våra listor då biblioteken har stängt ner och vi kan inte låna de böcker vi vill. Tur det finns ljudböcker i värsta fall :D

Denna gången läste vi iallafall Breven från E skriven av Pernilla Lindroos och här nedan besvarar jag som vanligt lite frågor jag haft till boken.


1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan du läste den?

Trots att detta är en bok som fanns på min lista minns jag inte vart i från jag kom i kontakt med den från första början. Men jag misstänker att jag har kikat på bibliotekets sida eller någon ljudboksapp jag haft och tyckt det verkade bra helt enkelt.

2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så?
Det var lite spänning, vänskap, mystik och värme. Varför jag kände så har jag svårt att svara på, ibland vet man inte varför man känner som man känner.

3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Varför just den biten och varför tror du att du reagerade så?
Jag tror det har varit helheten, själva händelsen i boken. Att någon faktiskt känner sina vänner så pass bra att hon vet vad som behöver göras. Jag har tänkt att en sådan vänskap växer nog inte på träd, det måste vara fint på något extra sätt. Är det ens vanligt? Min reaktion handlar nog i grund och botten om egna erfarenheter, osäkerhet och önskan om en liknande vänskap.

4. Vad minns du speciellt med denna boken?
Kopplingen mellan alla och E´s intentioner och välmening.

5. Vad var bäst samt sämst med boken?
Det bästa har nog varit värmen i boken, hur man fått följa flera tjejers liv på olika sätt. Att författaren kunnat få ihop allt till en bra grej utan att verka rörigt vilket det tyvärr lätt kan bli när böcker skrivs på detta sätt, tycker jag. Det sämsta var nog att jag hade velat ha lite mer bakgrundsinformation eller en mer handling i början innan E faktiskt går bort.

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då?
Jag tar samma som faktiskt står på boken, jag gillade det.
En varm feelgood-roman om att våga älska igen!

7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären?
Både ja och nej - beroende på vem som är huvudpersonen. Jag skulle vilja säga att det är avsändaren till breven (E) men även de tre mottagarna. Jag kan inte känna igen mej i avsändaren men kanske i någon av de andra tjejerna. Om att inte våga ta steget, att vilja men inte riktigt veta hur! Och rädslan om att det inte kommer gå vägen.

8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke? Varför?
Jag har aldrig fastnat för Jonna riktigt men någonstans i boken ändrades tycket en aning men hon föll ändå tillbaka till en karaktär jag inte riktigt hade velat ha som vän, eller? Hon var svår!

9. Kan du rekommendera boken? Varför/Varför inte?
Det gör jag absolut. En varm och kärleksfull feelgood som jag tror hade passat de flesta, framförallt om du som jag älskar genren feelgood. Den är bra skriven, bra språk och inte rörig trots den är skriven utifrån så många olika perspektiv.

10. Vad ger du för boken för betyg? (1-10) Vad motiverar ditt poäng?
Jag ger den en 8:a.
Just på grund av hur bra den är formulerad och uppbyggd men samtidigt ingen fullpott då jag gärna hade velat veta mer om E i början.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Kul med boktips 👍🏼 Tack ☺️

nouw.com/mariasvardag
Lovisa
,

Åh vill tipsa om "brevvännerna"

Jätte bra bok!