Bokcirkeln - Bokskåpets hemlighet


Hejsan!

Det är roligt det här, att vi fortfarande kör vår bokcirkel, Amanda och jag!
Detta är vår 6:e bok vi läser, vilket innebär att vi hållit på i ett halvår. Så himla skoj!
Ser fram emot många fler böcker att läsa.
Boken vi läste för Februari månad heter Bokskåpets hemlighet och är skriven av Frida Skybäck.

1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan du läste den?
Nej, denna kände jag inte till innan Amanda presenterade den på sin lista.

2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så?
Att det var roligt att få följa två öden från två olika tider. Ena var nutid och andra var på 1940-talet. Jag gillade att det var uppbyggt på det sättet för att få ta del av vad som hände på den tiden. Det var förvisso inte jättemycket faktabaserat från andra världskriget och vad som hände då men samtidigt fick man lära sig lite ändå, vilket är intressant och bra!

3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Varför just den biten och varför tror du att du reagerade så?
Jag vill ju inte avslöja för mycket utifrån någon v er vill läsa men det var en händelse som fick mig att känna enorm sorg. Tomhet och ångest. Jag kände väl så för att jag är en person som ofta känner mycket i andras ställen, är någon med om någonting hemskt kan jag bli ledsen över det. Så även i böcker.

4. Vad minns du speciellt med denna boken?
Den äkta och fina kärleken mellan Luca och Anna på 1940-talet samt Arvids negativa och elaka beteende när han träffade Rebecka första gången.

5. Vad var bäst samt sämst med boken?
Det bästa var nog historien i sig, att det finns så mycket i ens familj man inte känner till. Man känner ofta bara till sina föräldrar och mor/far-föräldrar men inte mycket om deras släkt och vad deras öden har varit. Sämst var nog att den lämnade mig med frågetecken, hur kommer allt bli i fortsättningen? Men samtidigt tror jag nog att författaren har en del två på gång! Det måste hon ha med det slutet. Enligt mig.

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då?
Den var svår idag, meningen jag tänker beskriver liksom inte boken men tycker ändå den passar på något sätt. Man vet inte alltid varför ens familj beter sig på ett sätt, det finns oftast en anledning till det. En bok om nu- och dåtid, om förbjuden kärlek och familjens hemlighet.

7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären?
Nej inte någonstans.

8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke? Varför?
Arvid :D

9. Kan du rekommendera boken? Varför/Varför inte?
Jadå, det kan jag absolut göra. Om inte pga berättelsen så pga det vackra omslaget. Jag stod länge och tittade på det när jag fick hem boken. Så vackert! Nej men absolut, det är verkligen en läsvärd bok.

10. Vad ger du för boken för betyg? (1-10) Vad motiverar ditt poäng?
Jag ger boken en 7:a. Det är en väldigt bra bok, men jag tror att jag hade gett mer om jag hade fått veta mer om fortsättningen. Jag tycker att det hade kunnat gå att få till ett par kapitel till för att få ett mer korrekt slut enligt mig. Men som sagt, det kommer förmodligen en del 2.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer