Böcker jag nyligen läst.

De senaste veckorna har jag läst en hel del böcker. Vissa har jag verkligen läst medan andra lyssnat på via ljudbok men självklart räknas det också.
De flesta böckerna är från min favoritförfattare Karin Brunk Holmqvist och dessa har jag läst några gånger redan. Går verkligen att läsa om och om igen.
Men först börjar vi med Yamilè Andreasson. Hennes böcker köpte jag och syrran varsin av på en julmarknad förra året i Tvååker där vi även fick träffa författaren.

När jag ser dig - Yamilè Andreasson
Smärta … Hur kommer man över smärtan och längtan över att ha tagit fel beslut i livet? Att aldrig kunna gå tillbaka och ändra besluten utan tvingas att leva med dem och nöja sig med få stunder av lycka. Att sörja med hela ens själ över att han, just han, försvann ur ens liv och aldrig kommer finnas där igen.Hur finner man styrkan att glömma och ta ett andetag för varje dag han inte finns nära?

Att denna boken utspelar sig i Varberg och framförallt i ett shoppingcenter gör att det är intressant att läsa, man känner igen sig mycket mer då. Underbart bra bok och den var svår att lägga ifrån sig. I vissa stunder kändes det som man själv var huvudpersonen i boken.
Betyg: 4 böcker av 5 möjliga.
Någon att dö för - Yamilè Andreasson Valerie såg in i de mörkgrå ögonen och granskade mannen under tystnad. Det var samma man som hade tagit med sig Jessie. Var det hennes tur nu? Ju längre Valerie mötte hans blick desto starkare blev känslan av att veta vem han var. Hans ögon påminde henne om någon. Rösten … Så bekant, men samtidigt så främmande. Om hon bara kunde minnas.Tjugo år efter Valeries födsel lever Isabella och David fortfarande lyckliga tillsammans. Men lyckan verkar få ett abrupt slut när dottern hamnar i ett gisslandrama, kidnappas och riskerar att mista livet.Deras hopp är att polisen inte slutar sitt sökande förrän de funnit henne. Varje minut är dyrbar och det vet Chris Coppola som leder sökandet efter Valerie. Men i sitt sökande inser han inte hur mycket de båda kan komma att förlora. Även denna boken utspelar sig på ett ställe som man känner väl igen, nämligen inne på Gekås, Ullared.
Spännande och denna boken var ännu svårare att lägga ifrån sig än Yamilès första.
Betyg: 4 böcker av 5 möjliga
Surt sa räven om rabarberna - Karin Brunk Holmqvist
Berta och Gunnar har haft en ryslig tur som lyckats förvärva en kolonilott i Simrishamn alldeles intill de nyvunna vännerna Hjördis och Konrad. Men samtidigt som Berta och Hjördis odlar sin vänskap genom trädgårdsplanering, saftstunder och hemliga planer, trasslar Gunnar in sig i ett nät av lögner och pinsamheter. Allt för att han velat ge sin kära Berta en liten blomma
Karin skriver så hjärtligt om alla pensionärer i sina böcker. Alla böcker handla om äldre personer och hon har ett underbart sätt att skriva på, man skrattar emellanåt.
Jag älskar alla hennes böcker.
Betyg: 5 böcker av 5 möjliga
Kaffe med musik - Karin Brunk Holmqvist I Brantevik har vintermörket lagt sig över den lilla kustorten och väninnorna Inez, Olga och Viola har som vanligt symöte. Men den här kvällen har Viola med sig lotter från den lokala idrottsföreningen. Inez vinner en wekeendresa till en julmarknad i Tyskland, med buss och allt. De bestämmer sig för att åka allihop, ett äventyr i juletid är precis vad ett par äldre damer kan behöva. Tycker Olga och Viola i alla fall. Inez är högst tveksam, men följer med förstås. Det var ju ändå hon som vann resan.
Det är med stor nyfikenhet och skepsis som damerna sätter sig på långfärdsbussen. Och en sak är säker, det blir inte alls den stillsamma weekendresa de tänkt sig.
Betyg: 5 böcker av 5 möjliga
Kranvridarna - Karin Brunk Holmqvist Spjutstorp sörjer sin nedlagda affär och kommunen har meddelat att sista bussen stannar vid årsskiftet. Men ortsbefolkningen tänker inte ge upp, Spjutstorp ska finnas kvar på kartan.
Edit har gått i pension och sköter hushållet åt brodern Hjalmar och sig själv. Tillsammans med väninnorna Gudrun, Carita och Kerstin har hon en vinklubb, Kranvridarna. Trots minst sagt olika förhållningssätt till vin är träffarna månadens höjdpunkt. Särskilt viktiga blir de för Edit när Hjalmar plötsligt börjar ränna ute på nätterna samtidigt som grannen Greta beter sig allt märkligare Betyg: 5 böcker av 5 möjliga
Rapsbaggarna - Karin Brunk Holmqvist Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott. Betyg: 5 böcker av 5 möjliga

Potensgivarna - Karin Brunk Holmqvist Tilda och Elida vill ha vattenklosett och bestämmer sig för att tjäna ihop pengarna på en postorderfirma i potensökande medel. Och den första beställningen - ja, den kommer från deras bror Rutger i Örebor. I sex upplagor har romanen nått läsare över hela Sverige, och till sommaren får tyska läsare glädjas åt hemmadöttrarna som vågar det omöjliga. Detta är den bästa av alla Karins böcker, älskar den. Betyg: 5 böcker av 5 möjliga
Villa Bonita - Karin Brunk Holmqvist Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. Mer än 40 år senare möts de igen på Doris mammas begravning. Bonita tar hand om sin senila mamma Elvy i den stora villan i centrala Ystad, Villa Bonita. Doris bestämmer sig att flytta tillbaka till barndomsstaden, skild och uppsagd från sitt kontorsarbete i det gamla familjeföretaget. Hon har hittat ett nytt arbete, men det är något konstigt med verksamheten, och hon lockar Bonita med till Göteborg för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna sysslar med. Sen ger det ena det andra, och vad Bonita och Doris hittar på kan bara ni ana som läst tidigare böcker av Sveriges nya stora underhållningsförfattare. Betyg: 5 böcker av 5 möjliga Jag håller just nu på att lyssna på ytterligare en av Karin och har ett par till som kommer på tur, samtidigt som jag snart skall börja läsa en bok av Martina Haag.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 18 visningar

Gillar

Kommentarer