Bloggutmaning - 31 dagar i Mars

Den 8 Mars

Jag har hakat på Madeleines bloggutmaning.
Dagens ämne: Därför ogillar jag ..

Det finns mycket jag inte gillar och därför svårt att välja ut någonting jag skall skriva om, så har fått fundera en liten stund.
Jag väljer att skriva om sociala medier och hetsen och okamratskapen jag ogillar med sociala medier.
Varför är det så svårt att glädjas åt andra när de lyckas? Varför kan man inte bara klappa någon annan på axeln när den lyckas göra någonting som du själv kanske inte uppnår? Den är avundsjukan är enorm.
En hel del som håller till på instagram, bloggar eller youtube vill väldigt gärna klättra och bli lite kända och det tycker jag är sjukt roligt! Att många tror på att man kan leva på sociala medier och faktiskt gör det. Fortsätt kämpa på det ni tror på men glöm inte av att vara schyssta på vägen. Många går verkligen över lik för att nå toppen och det är inte rätt. En sådan person hamnar nog ofta tillbaka på botten och människor vill inte ha med dem att göra, på det sättet som egentligen är tänkt.

När någon annan når en milstolpe, när någon når ett antal följare den eftersträvar, när någon annan når ett mål de satt är det viktigt att vi som följer faktiskt är där och peppar och stöttar. Vi måste heja! Men om vi istället skulle tycka illa om den personen som lyckas så kommer vi själva inte så långt. Jag tror att allt detta handlar om avundsjuka, för många vill ju själva lyckas men en dag står du där och har nått det där du själv har eftersträvat och då är det roligt att dina följare gratulerar dig med äkthet och inte förakt i blicken.

När jag läser igenom texten jag nyss har skrivit så tycker jag det känns lite rörigt.
Jag menar att det är viktigt att vi alla tänker oss för, oavsett om du är den som klättrar och går över lik eller du är den som ser med avundsjuka ögon på folk som lyckas så gäller det att tänka en gång till.
Vi måste bli bättre på att fokusera på det som är rätt, vi måste sprida ännu mer kärlek är det vi gör!
Vi får inspireras av de som denna gången har lyckats bättre och försöka ge järnet för att nå dit vi också.

Du är fantastisk men glöm inte av att avundsjuka inte är en fin egenskap! 

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,
Avundsjukan är så fruktansvärt tråkig. Jag glädjs alltid till andras framgångar. Oavsett vad det gäller, livet blir roligare när man lämnar avundsjukan
nouw.com/jennysvardag
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det har du rätt i .. =) När andra blir glada när jag lyckas blir lyckan ännu större, därför försöker jag alltid att glädjas åt andras framgångar också!
nouw.com/frökenrödlök
Kamilla,
Jag håller helt med dig om att vi måste glädjas åt varandra för ingen når framgång utan eget hårt arbete. Just idag ska vi ju hylla alla fina kvinnor så jag skickar lite extra kärlek till oss alla.
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är så trist att man skall vara avundsjuk på andra hela tiden... =)
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vilken härligt inlägg =) du skriver sådana pppande saker så man blir bara glad av att läsa din blogg =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad roligt att höra, vad glad jag blir! tack =)
nouw.com/frökenrödlök
itismadeby
itismadeby,
Håller helt med dig om att man måste glädjas mer med varandra istället för att vara avundsjuka. som någon skrev - alla som bloggar är kollegor o då hjälper man varandra. Tyvärr så kommer också rivaliteten in, att det vore hemskt om någon var bättre.. istället för att glädjas o sen ta det som en källa för inspiration.
Ha en fin fredag
kram
nouw.com/itismadeby
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Nån måste ju ändå vara bättre för alla kan ju inte vara likadana, vore ju sjukt trist.
nouw.com/frökenrödlök
Lillan Kind ,
Jättebra inlägg! Jag håller med dig. Jag är förvisso inte ens i närheten av någon topp i bloggvärlden, så jag vet inte hur man behandlas där. Men jag anser att man ska glädjas åt varandra. Allt annat är småaktigt, och visar inte ett positivt karaktärsdrag hos den som agerar missunnsamt.
varapavag.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag har inte heller vart i närheten av toppen så att säga, men jag ser ändå hur folk behandlar varandra. Det är märkligt, vi är ju ändå alla kollegor så att säga!!
nouw.com/frökenrödlök
moahhansson
moahhansson,
Inte kul med avundsjuka!
nouw.com/moahhansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,