Barn eller giftemål?

Kom att tänka på en sak som jag gärna vill höra era tankar kring. Har tittat en del på 16 and pregnant och Teen Mom och i ett av avsnitten sa en mamma som adopterat bort sitt barn att äktenskapet är någonting viktigt för henne. Ja, jag förmodar att det är viktigt för alla. Bröllop var någonting som inte fick gå fel, någonting man skulle planera väl. Men då slog det mig - hennes barn då?! Hon adopterade precis bort det. Jag tycker som så här att det är så enklare att skiljas om äktenskapet inte skulle funka än att ångra sitt födda barn. Hade väl vart så mycket bättre om de skyddade sig innan de hamnade i säng om det nu inte vill ha barnet.
Är det vanligt att man anser att det är svårare/större att gifta sig än att få barn? Jag har vart gift och det höll inte, det tog sin lilla tid men sen skrev jag på ett papper och kunde skilja mig. Skulle jag ångra mig när jag fött ett barn är jag alltid där för att ta hand om det. Det är som Vilma i Skärgårdsdoktorn säger - Alla har en apa på axeln, man är själv ansvarig att ta hand om den" och det tycker jag stämmer så bra! För mig är det stort att gifta sig men än mer större att få barn och ett beslut man mer tänker igenom fler gånger än vid ett frieri - av just den anledningen att skulle jag ångra mig så går det att lösa.

Självklart tycker jag också att gifter man sig så vore det ju bäst om det höll också men eftersom jag själv vet med facit i hand att det inte alltid går så får jag skriva att det är det bästa :) Jag tänker ju hellre igenom ett beslut om jag skall skaffa ett barn flera gånger både med fördelar och nackdelar än vad jag kanske gör vid en vigsel. Vad anser du vara det viktigaste beslutet? Om du nu vill både gifta dig och skaffa barn förståss .. om du inte vill det sistnämda är det ju svårt, men ni fattar?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer