Bakom en skärm verkar allt vara tillåtet!

När jag ser en film som berör brukar det alltid bli att jag funderar och skapar inlägg efteråt.
Många gånger tror jag det är det filmer är till för, att man skall reagera. Möjligtvis inte att man måste blogga och dela med sig av sina åsikter men att man reagerar och tänker till iallafall.
Jag har precis sett filmen Cyberbully (den är så pass bra att jag har sett den några gånger, reagerar lika hårt varje gång) som handlar om tonårstjejen Taylor som blir mobbad online.
Jag har sett många bloggare ta upp detta ämnet och jag själv har skrivit om det ett par gånger men det skadar inte att ta upp det igen.

Så fort man sitter bakom en skärm tror man att det är okej att vara otrevlig mot andra, att det är tillåtet att trycka ner andra människor, få dem att känna sig mindre värda. Men orden skadar och sårar precis lika mycket som om man säger dem öga mot öga! Tro mig, jag vet.
Det hemska är dock att jag måste erkänna att även jag har vart otrevlig mot någon vid något tillfälle, men det gick mig dock inte obemärkt förbi för samvetet fick sig en känga. Jag fick en tankeställare!
Det är inte alltid att man har samma åsikter som andra och klart att man skall få yttra dem om man känner det så, men så länge det inte är personliga påhopp eller smutskastning är det väl okej.
Jag har fått kommentarer emellanåt där folk hoppar på mig och skriver elaka saker om mitt utseende och min vikt och det har jag lärt mig att tacka - jag låter det rinna av mig helt enkelt.
Men när jag får kommentarer där folk påpekar att jag borde göra på ett eller annat sätt, att det jag gör är to way to early eller liknande kan jag må lite illa. Men även där kämpar jag med att låta det rinna av mig och det går bättre och bättre för varje gång, beroende på vad folk skriver. Jag är dock förskonad från riktigt hemska kommentarer, det är väldigt sällan någon lämnar taskiga meddelanden och det är ju för tur! *peppar peppar*
Jag som inte är så kunnig kan inte ta reda på vem som lämnat dem anonyma meddelandena förutom att jag kan kolla upp varifrån Ip-numret kommer. Mer vet jag inte hur man gör, men jag har faktiskt gått till polisen vid ett tillfälle när jag blev hotat via meddelanden. Då skrev jag ut allt som skrivits till mig, alla mordhot och så vidare. Polisen kunde lokalisera varifrån detta kom och personen fick förhöras hos polisen. Dock gjordes inget mer för han påstod att hans konto blivit hackat.
Men det är viktigt att veta att man aldrig är anonym på internet, även om man inte lämnar mailadress eller sitter vid en skoldator. På ett eller annat sätt tror jag att man kan komma åt personer bakom vissa konton, har man bara kunskapen så.

Vi bloggare måste hålla ihop, skicka kärlek till varandra och stötta varandra! Vi gör samma jobb och vi finns till av samma anledning allihop - Vi tillför något åt världen, åt varandra, åt våran familj! Vi är viktiga! Kärlek till er alla <>

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer