Att pussa på älgar tycker Linda om!

Linda var här vid halv ett igår .. då for vi till Smålandet i Markaryd för lite mys med älgarna. Det var första gången jag träffade Linda men för mig kändes det som att vi hade träffats flera gånger innan. Det var lätt att prata med, kändes naturligt allt och när det blev tyst vart det inte alls jobbigt som det kan vara ibland med vissa människor. Pinsam tystnad ni vet, inte nu! Det var jättetrevligt att äntligen få träffa denna söta tjej.

På Smålandet parkerade vi bilen och gick in för att köpa biljetter. Vi hade från det att vi bestämt att vi skulle åka hit sagt att vi tar både en sväng med bilen och en med tåget så sagt och gjort, vi ville köpa två biljetter var.
Förstår inte riktigt att det blev lite rörigt i kassan men dem hade tydligen aldrig vart med om att man ville åka bil först och sen ta tåget. Men vi ville. vi ville vara säkra på att inte missa någonting, att vi med all säkerhet kunde få klappa en älg. Killen i kassan blev nog lite småkär i Linda tror jag för han trodde hon hade åkt ända från Norrland iomed hennes dialekt så han bjöd oss på bilturen! Om det berodde på att Linda var/är så snygg vet jag inte men det var väldigt hyggligt att vi sparade 160:- ,,,,
Bilen startades och rullades bort på ingången, kameran var beredd i högsta högg, nerverna i behåll och ett stort leende. In på området kom vi och vi undrade vart alla älgarna befann sig. Jag hade förväntat mig att det skulle stå en hel välkomstparad av älgar precis i början av parken, men icke då. Körde lite grann och när vi ser en unge mitt på vägen ätandes på en gren som bilen framför givit blev vi eld och lågor!
Linda vart besviken för att älgen gick precis när vi kom fram så hon hann inte klappa.
Inne på området körde vi lite mer än en timme, runt, runt och letade älgar. Både stora och små. Hade riktigt trevligt.

Ut igen för att vänta på vår tid för att åka med tåget och vi ångrar inte för fem öre att vi tog tåget också för det var verkligen här det hända. Mysigt att åka tåg, det var en trevlig guide som berättat massor om älgar och bisonoxar och faktiskt hjälpte till att locka fram älgarna så vi äntligen fick klappa och hälsa och ge dem lite mat.
Det var jättemysigt! Och Linda fick faktiskt även ge älgen Signe en liten puss och det lever hon länge på :)

Jag kommer garanterat besöka Smålandet fler gånger för detta var fantastiskt!
Namnen på älgarna som jag kommer ihåg var Signe, Marielouise, Ida, Harald och Ludvig samt lilla Gösta!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer