Att man kan sjunka så lågt är för mig en gåta!

Suttit nästan en timme i telefon med en vän och snackat om Giving People/Matkassen som finns på Facebook. Jag tycker organisationen är jättebra - att folk i mitt egna land kan få hjälp av sina medmänniskor. Och att jag som medmänniska kan hjälpa någon som har det lite sämre. Sånt jag får må bra. Helst av allt önskar jag att ingen behövde ha det sämre men tyvärr är det ju så och då är jag glad att den här organisationen har kommit till.
Har själv hjälpt två familjer med kläder, leksaker och mat och det känns bra i hjärta och själ.

Men, tyvärr finns det ju rötägg där ute som tar varje tillfälle i akt att förstöra för andra för att själv kunna ha det bra. Tyvärr har ett fall uppdagats som bedrägeri. Vet inte om ni känner till den cancersjuka 23åriga mamman som dog dagen efter julafton och efterlämnade en 2 årig son som mormoder tog hand om? Vilket fall som så stämmer inte den här historian för det är någon jävel som hittat på allt för att själv kunna ta emot alla gåvor som folk ute i Sverige lämnat. Hur kan man sjunka så lågt för ett par tusenlappar? Att hitta på något så hemskt, att komma på idèn överhuvudtaget. Nånting i det här som är jobbigt är att jag troligtvis vet vem det handlar om. Någon som jag pratat med flera gånger, skrattat med och tänkt träffa. Nej, jag har inga bevis men allt tyder på denna personen och jag har sett på sociala medier namnet nämnas. Det är så sorgligt - har ju själv blivit lurad - eftersom jag trott på så mycket som personen sagt till mig. Hela grejen är sjuk, så sjuk!
Jag kommer fortsätta hjälpa människor via Giving People i den mån jag kan - jag vill inte stoppas för att det finns svindlare och bedragare där ute för jag vet att det finns betydligt mer människor i nöd! Sydsvenskan skrev om det här och Ystad Allehanda har skrivit om det här. En skribent på Norra Skåne.se har skrivit om det här och här kan man läsa i Kvällsposten/Expressen

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer