ASMR-videor är mitt nya sömnmedel!

Hallååååååå!!
Idag har jag vart seg på att komma upp minsann. Jag sa till Kjell igår att jag kliver upp och äter frukost med honom, så får han hjälpa mig med inplastning av foten så tar jag en dusch.
Men, jag var mer död än levande när hans klocka ringde så frukost blev det inte men sötnöten plastade in min fot iallafall och sen somnade jag om. Har precis tagit en dusch och nu har jag på Musikhjälpen i bakgrunden! (Ni glömmer väl inte insamlingen The Blog Familysom @bolmgren och @bellakittelsens startat)

Jag har upptäckt något riktigt härligt på YouTube som jag lyssnar på varje kväll, eller dem stunderna på morgonen då jag vill somna om. Det är ASMR-videos. Både på engelska och på svenska.
Det betyder Autonomous sensory meridian response och är en neologism för ett fenomen som kännetecknas av en distinkt angenämt kittlande känsla i huvudet, hårbotten, ryggen eller andra delar av kroppen som en reaktion på visuell, audiell, taktil, luktmässig eller kognitiv stimulation. Begreppets natur och klassificering är omstridd, med omfattande personliga redogörelser, men liten eller ingen vetenskaplig förklaring eller evidens.

Vissa stunder ryser jag av välbehag, får som jag brukar säga, orgasm i hjärnan och det är underbart. Jag somnar ALLTID innan en video helt är över. Är så glad att jag upptäckte detta. Har du svårt att somna, sök upp ASMR på Youtube =)

Några av mina favoriter!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Teresa ,
Häftigt! Detta måste jag testa, jag har alltid väldigt svårt för att somna.
www.eldtigern.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det tycker jag, för mig funkar det perfekt =)
nouw.com/frökenrödlök
freja stenström
,
Jag gillar också asmr videos..kan dock inte kolla på såna där dom pratar..det ger mig inget..liksom 😋
Men jag ÄLSKAR dom med bara ljud..kan kolla på dom när som ;D ska pröva till när jag ska sova faktiskt ikväll 😊
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag är mer för videos där dem pratar, det är något speciellt när dem viskar liksom... Vissa ljud, när de prasslar med en påse eller drar med en borste är underbara. Rätt konstigt egentligen men det har en speciell inverkan faktiskt =)
nouw.com/frökenrödlök
Teresa ,
Jag testade detta inatt när jag skulle sova och jag somnade nästan direkt! Jättebra tips! 👌
www.eldtigern.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad roligt att det funkade för dig med 😊
nouw.com/frökenrödlök