Är det för att jag är tjock ..

.. som jag tänker så här?

Jag har funderat ett slag nu! Många gånger när man lagt ut ett recept eller ser någon annan gjort det, eller tipsa om diverse maträtter, saker att stoppa i munnen så är det alltid någon som skriver "Om du utesluter det eller det så blir det mer nyttigare".
Jag ser många recept på nyttigare saker. Nyttiga chokladbollar, nyttiga knäckebröd, nyttiga pannkakor, ja, ni hajjar. Varför skall allt vara så mycket nyttigare då?
Jag fattar för att det är för att leva så hälsosamt som möjligt, men kan man inte få vara onyttig också?
Vi är väldigt onyttiga över lag i Sverige tror jag men många tänker mer hälsosamt för att dem vill leva så och det är inte fel, jag klandrar dem inte. Det är ju bara fint men kan ingen tipsa om en väldigt kladdig kladdkaka med socker och mjöl och allt vad den innehåller eller ordentliga negerbollar (ja, jag säger fortfarande så) utan dadlar och nötter?

Jag är tacksam över att nån bryr sig om mig och vill tipsa om att utesluta mjöl i en kaka för att få den nyttigare men jag orkar ärligt talat inte med de här tipsen längre. Ja, jag är tjock och det märks i mitt inlägg här, och jag äter nyttiga saker också, tycker väldigt mycket om syrrans rawfoodbollar tillexemepel men jag föredrar vanligt socker.
Jag behöver inte ha stevia istället eller nånting annat - jag vill ha vanligt socker! Jag vill ha vetemjöl i mitt bröd.
Man kan äta det i måttlig mängd utan att behöva utesluta sådana saker. Man kan må bra och vara hälsosam trots att man inte byter ut mjöl mot nåt annat eller utesluter det helt i vissa saker exempelvis. Om man inte äter hela tiden.

Just nu är jag i en period där jag äter lite titt som tätt - godis. Det där går upp och ner så jag kämpar att de kommer en upperiod snart.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer