Är alla medel okej när man vill spara?

Blev tipsad av en bloggerska om Kanal 5´s program Supersparana som sändes i somras.
Eftersom jag inte har någonting att göra för stunden sitter jag och kikar och får ett och annat tips som är bra att ha när man vill spara. En del går verkligen all in när det gäller saker så att man kan spara pengar men är verkligen alla medel tillåtna?
I första avsnittet var det ett ungt par med en unge som snattade saker för att de själva skulle spara på det!
Mamman gick in på cafeèr och tog hela toalettrullar eller rullade bort en bit av toapappret från väggen och stoppade i väskan.
Sen gick båda två in på McDonalds och pappan plockade på sig salt, socker, peppar och sugrör medan mamman tryckte ut ketchup i en dricksmugg. "Vi plockar upp gratisgrejer för att man sparar så mycket pengar på det, eller vi har märkt att vi gör det iallafall" .. Ja, det tror jag verkligen ni gör. Ni behöver ju inte köpa ketchup om ni går in på McDonalds och hämtar. Men det är ju inte direkt gratis därifrån för det ändamålet ni verkar tro. Att komma på saker att spara in på i hushållet tycker jag är okej - om man exempelvis bakar bröd, tillagar egna saker, köper storpack m.m men att gå in på cafeer och restaurangen och faktiskt sno saker för att slippa betala anser jag mer vara stöld än att spara. Vad tycker du?

Kika på programmen här.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer