Älskar du som du blivit älskad?

Inlägg i samarbete med Malin Drevstam

Hej Hej <3

För en tid sen när Kjell och jag satt på biblioteket och läste kikade jag i ett äldre nummer av Amelia och fann ett riktigt intressant reportage som handlade om sex, närhet och anknytning. Det här reportaget tilltalade mig och jag läste med stor nyfikenhet. Så intressant. Kom efter det i kontakt med Malin som är författaren bakom boken Lust och olust - om sex, närhet och anknytning och idag låg boken i min brevlåda och ni anar inte hur glad jag blev.
Nu ska jag förhoppningsvis kunna bena ut lite frågetecken och tankar jag haft i många år.

Såhär står det på bokens baksida.

Undviker du närhet för att slippa riskera att det leder till sex? Eller rusar du iväg i tanken och blir rädd att relationen är på väg att ta slut om ni inte haft sex på ett par veckor? Har du funderat på varför sex blir som det blir i olika relationer?
I den här boken berättar psykoterapeuten och sexologen Malin Drevstam om hur vår tidiga anknytning formar våra förväntningar och vår upplevelse av intimitet och sex som vuxna. Här får du ta del av typiska problem som Malin möter på sin mottagning, kompletterar med den senaste forskningen inom anknytning i vuxna sex- och kärleksrelationer.
I boken finns också praktiska övningar med målet att öka din sexuella självkännedom och självkänsla. Du får förslag på hur du kan förändra beteendemönster i en sundare och stärkande riktning. Målet är att du, genom att förstå vad som format dig, ska känna större medkänsla med dig själv och ägna mindre tid åt självkritik och mer tid åt ett avslappnat och tryggt sexuellt utforskande.

När jag läste reportaget i Amelia-tidningen hade jag först svårt att förstå att det kan finnas en koppling mellan hur jag beter mig nu inom de sexuella och hur jag uppfostrades och hur närheten var till mig som barn. Ska jag vara ärlig sitter den tanken fortfarande kvar men jag hoppas att jag får svar på lite frågor när jag läst boken som jag faktiskt ska påbörja så fort jag publicerat detta inlägg. Ni kommer få följa med på mina tankar och funderingar kring boken och dess innehåll allt eftersom. Och skulle ni själva vilja läsa mer om Malin, lyssna på poddar hon vart med i och läsa mer om boken så tycker jag ni ska kika in på hennes hemsida.
Malin Drevstam <-- länk.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Ska bli roligt att läsa sedan vad du tycker om den boken 😊
nouw.com/amandamalmflod
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad kul du ser fram emot det =)
nouw.com/frökenrödlök
charlottelinden
charlottelinden,
Så spännande! Anknytningsteorin är verkligen jätteintressant och om man skall gå efter vad den säger påverkar anknytningsmönstret som barn hur vi beter oss och är i i stort sätt alla situationer som vuxna.
nouw.com/charlottelinden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja men precis! Så spännande att läsa om =)
nouw.com/frökenrödlök
Susann,
Så spännande funderingar och tankar 👍
zinnie.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Visst är det =)
nouw.com/frökenrödlök