Allergisk reaktion ...

Tjenixen på er där ute.
Det var ett tag sen ni fick en uppdatering sist - har hänt saker under dessa dagar som gjort att jag inte orkat uppdatera. Dels så var jag ju i Hylte hos Kjell i helgen och hade det mysigt. Han var rätt dålig med förkylning och jag med min urininvägsinfektion så vi var väl inte så pigga så blev rätt mycket mys, lite shopping i Halmstad (mina inköp får ni se när jag orkar) och god mat. Vi behövde det. Nu får jag inte träffa honom på ca 4 veckor då han imorgon åker till Kuba. Kommer sakna honom massor men så glad för att han får uppleva denna resan tillsammans med sin far och lillasyster. Få se massa spännande saker förhoppningsvis.

Jag har haft lite biverkningar av antibiotikan som man kan få ibland, så som trötthet, huvudvärk, diarre och illamående, det gick väl an. Men så i söndags började det klia riktigt ordentligt på mina händer och det spred sig på resten av kroppen. Ringde 1177 som sa att jag inte skulle ta med tabletter och skulle klådan bli värre skulle jag åka in. Jag stod ut och åkte och jobbade på måndagsmorgonen men vid 11.30 klarade jag inte mer, då var klådan enorm på händer (började t.o.m blöda där) och rygg samt ansikte, dessutom började det sätta sig på halsen så vart lite skraj. Åkte in till vårdcentralen och sa som det var och fick hjälp direkt då dem såg på mig hur kass jag var. Fick 12 st betapred som är kortison, ta blodprover, urinprov och liknande grejer. Inga tecken på urinvägsinfektion iallafall men jag har fortfarande väldigt ont i vänstra njuren emellanåt och det kunde läkaren inte säga att han visste anledning på, njursten funderade han på men då skulle jag ha blod i urinen vilket jag inte hade, får avvakta och se.
Under tiden jag satt hos läkaren blev ansiktet värre och det såg han, hade feber dessutom. Fick med mig recept på allergimedicin som jag äter dagligen samt kortison om behovet finns. Dessutom tyckte han inte att jag skulle jobba på ett par dagar så idag och imorgon stannar jag hemma. Det kliar emellanåt, jag har fruktansvärd huvudvärk, feber och njuren smärtan på ibland så mår inte alls bra. Men jag överlever. Dock rädd för att klådan blossar upp och jag måste åka in igen. Ligger nu nerbäddad i sängen och lyssnar på lite musik, funderar på att leta upp nån film och glo på och kanske sova lite.
Fick ingen bra bild, men handen som var värst som dessutom började blöda.
När jag hade hämtat ut min medicin (avslutade antibiotikakuren som tur är) behövde jag pigga på mig lite så tog en milkshake/glassmoothie på Cafe To De som var såååå god och fräsh.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 33 visningar

Gillar

Kommentarer