Alla mina flyttar hittills - storytime.

Från då till nu!

Jag har flyttat ganska många gånger under mina år men finns förstås de som flyttat betydligt oftare. Men det finns många anledningar till alla dessa flyttar.
Idag ska ni få ta del av vart jag bott och hur samt med vem - bara för skojs skull.
Jag föddes på Halmstad BB och då bodde mina föräldrar samt storebror i Falkenberg, i en villa. Där bodde två två år, sen gick första flyttlasset till en ny villa, längre upp/ner (beror på hur man ser det) på samma gata där jag bodde fram till dess att jag flyttade hemifrån. Där bor även mina föräldrar kvar!


Har ingen bild från husen i Skogstorp förutom denna så lägger upp den :)

2004 tog jag studenten och två dagar efter jag gick ut skolan flyttade jag hemifrån. Hem till A som bodde i ett hus i Björketorp med sin familj. Ett hus som var uppbyggt på så vis att man kunde bo två familjer där. En källare med tvättmöjligheter till alla. Ett mellanplan till en familj med kök, toalett (dusch i källaren), vardagsrum och två sovrum. Samt ovanvåning med kök, badrum (med badkar) ett vardagsrum, ett stort sovrum och två små (vindsutrymmen med snedtak men användes som sovrum).
Där hade jag och A ena våningen och hans familj andra, hände att vi bytte om och flyttade upp/ner nån gång och sedan dog hans mamma och då flyttade pappan och lillebrorsan och vi tog över huset helt. Vi hade ladugård (inga djur men hade vart det tidigare) och 8 hektar skog och mark.

Där bodde jag bara något år sedan tog det slut och jag flyttade till en andrahands-lägenhet i Kinna.
Dock blev vi tillsammans igen men jag hade kvar lägenheten, tyvärr mer som förvaring åt mina egna möbler för jag själv bodde där bara en månad för sen sov jag mestadels i Björketorp igen.
Jag ville inte flytta tillbaka helg men lägenhetensägaren behövde ha den så jag fick flytta från den till en liten lägenhet också i Kinna. Men där sov jag bara en natt, valde att ha det mer som förvaring då jag inte vågade ta steget fullt ut att flytta allt tillbaka. Det var en liten etta på ca 19 kvm och kostade bara 890:-/månaden. Det var mer som ett rum faktiskt, med litet kökspentry typ och stor klädkammaren. Jag valde att ställa sängen i klädkammaren så att lägenheten blev en tvårummare i princip. Hade dock toalett utanför dörren gemensamt med grannen på samma plan, samt en dusch i källaren som var gemensam även med grannen som bodde nedanför.
2006 flyttade jag dock tillbaka till Björketorp och strax därefter gifte vi oss.
Har inga bilder från nån av lägenheterna i Kinna men såhär såg huset i Björketorp ut efter att vi hade målat om det.


2011 tog det dock slut mellan oss, jag flyttade och vi skiljde oss (dock strulade han som fan så skilsmässan gick inte igenom förrän ett halvår senare, 2012). Denna gången flyttade jag till Halmstad. Jag ville närmare min familj och älskar Halland och när jag fick möjlighet att bli inneboende i en villa i Söndrum, Halmstad tackade jag ja och flyttade. Det var ett stort hus med undervåning som familjen hade och en ovanvåning med badrum och tre rum (varav två hyrdes ut) samt litet byggt kök i hallen.
Jag var glad att få komma till "mitt egna" och trivdes relativt bra. Det var dock lite jobbigt med matlagningen eftersom man fick stå i hallen och göra det och ta disken i badrummet, men det gick.
När jag flyttade in bodde en tjej i rummet bredvid och när hon flyttade därifrån fick jag möjlighet att byta rum då jag tyckte det andra var mycket bättre då de hade en walk-in garderob.
Jag bytte runt på rummen och skapade mig en tvårummare i rummet på samma sätt som jag gjorde i lägenheten i Kinna genom att flytta in min säng i garderoben. Det var riktigt mysigt :)
Det var dock ruskigt dyrt att bo där då jag nästan betalade 3000:- för rummet. När hyresvärden började bli otrevlig och jag hade träffade J valde jag att flytta igen.

De två första bilderna är mitt första rum, sen är det mitt andra, men har tyvärr inga bättre bilder på det andra rummet.

Köket (fanns en kombinerad kyl/frys också, bakom mig) och badrummet där vi även fick diska.

Som sagt, nästa flytt blev då till J och han bodde i en etta på 32 kvm i Älmhult.
Men det gick fint ändå, det var trångt och jag bodde mest i en resväska kändes det som då det inte fanns så mycket plats för mina kläder osv. Förståeligt. Han bodde i bostadsrätt men redan efter ett halvår började vi planera om att den skulle säljas och vi flytta till större, vilket vi också gjorde.
Vi fick nämligen tag i en väldigt bra lägenhet. Jag trivdes väldigt bra där, hade plats till allt i princip. J kunde t.o.m träna Iaido i vardagsrummet. En trea på 102kvm med egen altan på andra våning.
Jag tror att jag flyttade till Älmhult (första lägenheten) 2012, hösten och 2013 flyttade vi då till den stora lägenheten. 2015 gick vi skilda vägar och den hösten flyttade jag till Halland igen.

Inga bilder från första Älmhults-lägenheten men här kommer några ifrån den stora och rymliga! 

Nu fick jag tag på en liten lägenheten i Falkenberg, närmare bestämt i området Tröingeberg. Det var en man som bodde i en villa i ett villaområde som hade byggt en liten lägenhet (en etta på ca 30 kvm) ovanför sitt garage då hans äldre grabbar skulle bo där innan de flyttade hemifrån. Man gick in på sidan och där var en lång brant trappa upp till en liten balkong. Dörren in var en balkongdörr men där inne var det ett kök, ett rum och ett badrum. Jag hade riktig (alltså storlek som normalt) ugn och spis, riktig diskho och bänk, jag hade skafferi och skåp, ett litet kylskåp (dock ingen frys men det fick jag ett pyttelitet av min pappa i inflyttningspresent som funkade perfekt till det allra nödvändigaste) och jag hade en toalett och en dusch. Jag hyrde det delvis möblerat så i rummet fanns det en säng (som jag bytte ut efter en tid), ett köksbord med fyra stolar, en fåtölj med fotpall och en tvbänk med tjocktv. Jag satte in en skänk och ett skåp för pyssel som sedan byttes ut mot en klädställning.
Det var litet men ändå fanns det plats till allt utan att behöva vara allt för trångt faktiskt. Jag trivdes riktigt bra där! Men så ..


.. träffade jag Kjell och efter en tid tillsammans valde vi att flytta ihop och då gick flyttlasset till hans tvåa i Hyltebruk. Jag trivdes bra där men det kändes inte riktigt mitt, jag har alltid flyttat hem till andra men det var först här det inte kändes mitt. Kanske för att jag denna gången tog det mer varsamt, kände efter och tyckte alla känslor kändes mer på riktigt. Jag vet inte! Minns inte exakt hur länge vi bodde där, men jag har för mig att jag flyttade dit under 2016 och i nyårshelgen 2017 flyttade vi till vår gemensamma lägenhet som vi numera bor i. Vårt lilla Landeryd. Här bor vi i en trea med stor trädgård och altan och jag trivs ypperligt bra! Mår riktigt bra i området, det är lugnt och stillsamt med bra grannar och det är stora ytor och jag har t.o.m min egna ateljé som ni vet =)

Första lägenheten i Hylte

Här bor jag nu!

Hur bor du? Hur många gånger har du flyttat och vart har du trivts bäst?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Madde,
Jag har flyttat för många gånger 😉 här i GBG med min familj trivs jag bäst
www.missmadde.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Jag och min familj bor i en trea på 60 kvm och vi ltear efter en fyra. i mitt liv har jag flyttat 6-7 gånger tror jag och jag kommer trivas när vi får en fyra där sönerna kan få varsitt rum
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det förstår jag verkligen!
nouw.com/frökenrödlök
Annaasvensson
Annaasvensson,
Vilket roligt inlägg! Så spännande att få se vart du har bott dem gångna åren 😊
nouw.com/annaasvensson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad kul du tycker det =)
nouw.com/frökenrödlök
Wifeey,
Vilket härligt inlägg, huset verkar vara helt underbart
Oj under mina år som liten bodde jag åstorp, markaryd, traryd, stömsnäsbruk, lund, strömsnäsbruk, asmundtorp och sen har jag flyttat 3 ggånger inom landskrona med min son och nu bor jag i malmö
Trivs nog bäst här men vi måste hitta ett större boende
wifeey.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det var ett sådär hus... gammalt och så förvånad över att det stod kvar efter gudrun.stormen.. hahaha..
nouw.com/frökenrödlök
MariasVardag
MariasVardag,
Vilket kul inlägg 😍 jag bor i mitt barndomshem 👌🏼
nouw.com/mariasvardag
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
MariasVardag
MariasVardag,
Ja vi hyr det av mina föräldrar men tanken är att köpa det så småningom 😍
nouw.com/mariasvardag
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
MissJohansson
MissJohansson,
Vilket underbart inlägg! så kul att både läsa och se! Fantastiskt! Stor kram till dig!
nouw.com/missjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad roligt att du tycker det =)
nouw.com/frökenrödlök
sofiefriden
sofiefriden,
Vad häftigt att få reda på detta om dig. 🙂 Ojdå, jag har flyttat 14 gånger 😂 kanske får göra ett inlägg för Det här var ju mycket att minnas 😂🙂❤️
nouw.com/sofiefriden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Oj 14 ggr ... det var mkt =)
nouw.com/frökenrödlök
minasvarld
minasvarld,
Kul att läsa om vart du bott. Jag har bott på 6 ställen i mitt liv och där jag bor nu har vi bott i 12 år 😀
nouw.com/minasvarld
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Skönt att bo på samma ställe ett tag =)
nouw.com/frökenrödlök
Sandifighter,
Så roligt att få läsa. Jag har flyttat många gånger. 1 gång som barn, 4 eller 5 ggr med min första sambo. 1 gång med min nästa sambo, sen när vi gick i sär flyttade jag till min egna lägenhet (för första gången), sen 2 ggr med min nuvarande som också blev min man ❤
sandifighter.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Oj, ja det var några flyttar det =)
nouw.com/frökenrödlök