Äger du bil, äger du en trafikförsäkring!

Inlägg i samarbete med trafikforsäkring.se


Hej!
Idag tänkte jag ta upp någonting viktigt, som jag förmodar att alla bilägare och trafikanter på vägarna faktiskt känner till. Hur viktigt det är att ha en trafikförsäkring!
Enligt lag måste man nämligen ha en trafikförsäkring om man äger ett fordon. Du vill ju inte bli utan ersättning om det skulle ske en olycka. Har du en trafikförsäkring ger det dig en ersättning om du själv skadas, eller om någon annans egendom skadas av just din bil. För om det är du som är anledningen till att en olycka sker är det just din trafikförsäkring som täcker skadan.

Om du är osäker kan du gå in och jämföra och läsa mer om trafikförsäkring.

Jag minns en gång när jag bodde i Marks Kommun då det var himla bra att jag hade en trafikförsäkring. Jag var på ICA och handlade, på den parkeringen var det väldigt trångt. Jag satte mig i bilen och började backa ut från parkeringen när jag plötsligt ser en bil köra förbi bakom med ett släp. Blev himla rädd och stannade direkt och andades ut och tänkte att det hade kunnat gå illa. Jag tittade så ingen ny bil kom och backade igen. Till det sa stopp med en smäll. Då hade jag backat in i en parkerad bil. Fy fan vad jag skämdes. Jag ville bara starta bilen och köra iväg fort som fasiken, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Skulle jag gå in på affären och be dem ropa ut i högtalaren om vem som äger bilen så jag kunde prata med den? Näe, det vågade jag inte. Men vad skulle jag göra, ville ju inte stå kvar där, jag skämdes ju!
Så jag tog en bit papper jag hittade i bilen och skrev att jag tyvärr hade råkat backa på bilen och att jag bad om ursäkt, jag lämnade mitt namn och mitt nummer. Sedan körde jag skakis hem.
Kom hem och berättade för A vad som hade hänt och började gråta. Skämdes som fan!! Och undrade om jag hade gjort rätt. Plötsligt ringer telefonen och då var det en kvinna i luren som hade sett min lapp och tackat för mitt meddelande. Hon tyckte jag hade gjort det enda rätta och lämnat mitt nummer. Jag fick hennes bilnummer och försäkringsuppgifter som jag lämnade i anmälan till mitt försäkringsbolag. Sedan betalade jag självrisken och så var det över.
Hade jag inte haft någon trafikförsäkring hade jag fått betala hela kostnaden för reparation av hennes bil, nu blev det bara självrisken som tur var!

Jag visste hur viktigt det var med försäkring när man ägde och körde bil men efter denna händelsen förstod jag ännu mer innebörden av det och skulle aldrig vara utan!
Jag har helförsäkring+ för min bil i dagsläget för att få så bra hjälp som möjligt om det skulle behövas!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer