100 frågor på 10 dagar - dag 3 och 4

Hej!
Jag slarvade lite i Maddes utmaning och fastnade efter dag två, jag tänkte därför i ett par inlägg på rad nu lägga ut resterande frågor!! Jag gillar att svara på frågor och känner att det är taskigt emot Madde att inte fullfölja när jag påbörjat.
Så jag kör såhär istället =)

Del 3
Frågor 21 - 30

Favoritdjur?
Jag har alltid älskat koalor, så jag svarar det.

Favoritfärg?
Lila

Favoritårstid?
Egentligen har alla årstider fina stunder men på sommaren blir det lätt på tok för varmt och på vintern är det för mycket snö. Men hösten innebär mycket regn och våren likaså. Men jag gillar nog våren och hösten bäst ändå. Man börjar kunna klä av sig mer av sina vinterkläder och växter spricker upp på våren. Och på hösten är det så vackra färger och så mysigt att klä på sig en extra varm tröja, dricka massa gott te och mysa i soffan.

Favoritmat?

Min mammas levergryta, Kjells raggmunk och min egna spagetti med kasslersås har alltid stått högt på listan. Men sedan en tid tillbaka är jag väldigt förtjust i snabbjäst och hemmagjord pizza samt krämig potatissoppa med kycklingbacon. Finns ju massa god mat.

Favoritfilm?

Alla Wallander och Beckfilmerna är ju grymma. Annars kan jag nog inte komma på någon mer specifik för stunden. Finns mkt bra.

Favoritbok?

Inte utan min dotter av Betty Mahmoody, Saknar dig Saknar dig av Peter Pohl, En fallen man av Håkan Lindgren, Potensgivarna av Karin Brunk Holmquist, Serien om Linn Wide, en triologi av Ida Axelsson. Bland annat.

Favoritblomma?

Orkidè och tulpan står högst, sedan gillar jag styvmorsviol, vitsippor och solrosor också.

Favoritbil?

Min egna! =)

Favoritmusik?

Svensk vispop/ballader/pop och framförallt Emil Assergård, Mikael Wiehe och Lisa Nyberg.

Favorithögtid?

Julen och midsommar tror jag.

Del 4
Frågor 31 till 40

Första semesterminnet?
Vet inte om det är första men jag minns iallafall när familjen var på husvagnssemester varje sommar och en av gångerna var vi i Småland och skulle besöka Astrid Lindgrens värld, vi campade på någon camping i närheten och det var sådant oväder. Ösregnade under natten så pass mycket att allas förtält var fulla av vatten. Det var en sjö där inne, så pappa fick gräva en liten gång ut ur tältet så att vattnet kunde rinna undan. Det var kaos hos alla på campingen! Vet inte hur gammal jag var men liten iallafall.

Bästa resan?

Det måste vara alla husvagnssemestrar vi hade med familjen som liten!

Vad tycker jag om camping?

Det bästa sättet att semestra på!

Vilket färdmedel föredrar jag?

Bil, även om jag ofta blir lätt åksjuk så är det smidigare med bil, lättare att stanna när man vill, man har inte samma tidspress osv.

Har jag något drömresemål?

Jag har alltid drömt om en karibienkryssning.

Vad tycker jag om kryssningar?

Med tanke på förra svaret tror jag ni redan räknat ut vad jag tycker om detta. Jag älskar kryssningar! Jag har åkt mycket på 24h kryss mellan Stockholm och Mariehamn men även 2 dagars över till Finland där man haft några timmar på sig i land. Och likaså till NewCastle i England, en flerdagars kryssning med några timmar i land.

Har jag åkt på chartersemester någon gång?

Ska jag vara helt ärlig vet jag inte vad charter egentligen är och vad som symboliserar att resan just är det. Men jag har rest utomlands med Apollo och Tui (tror det sistnämnda) till Grekland och Malta bland annat. En vecka där jag solat och badat, är det charter? Isåfall ja.

Semestertips Sverige?

Jag är från Falkenberg och där finns massor av fina ställen att besöka så jag skulle verkligen rekommendera den staden. Strosa i gamla stan, gå över tullbron till vallarna och leka på lekplatsen, kolla på djuren eller spela minigolf, äta på någon av alla trevliga restauranger, besöka sagocafeet och äta kakbuffe. Ja, finns en hel del!!

Vad har jag för semesterplaner?

Egentligen har jag ju inte semester eftersom jag har studiepaus och är ledig men sambon kommer få semester och då ska vi åka på camping för 5e året i rad. Bo i en liten stuga, sitta och titta på folk, ut och åka bil, äta gott, läsa och bara mysa! Ha det bra helt enkelt.

När har ni semester?

Som sagt, jag har ledig och vart länge nu. Sedan Maj 2020 till September 2021 är tanken. Så jag är ledig över sommaren. Ska sommarjobba några veckor lite utspritt, men annars har jag ingen semester! Sambon har 3 veckor sent, och det är då vi ska åka iväg!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 109 visningar

Gillar

Kommentarer